Integrationspris til Joanita

Integrationspris til afrikansk gospelsanger fra Valby

Joanita Lubega Zachariassen, gospelsanger og korleder i den afrikanske migrantmenighed Church on the Rock, der holder gudstjenester i Timotheuskirken i Valby, har modtaget Tværkulturelt Centers integrationspris Årets Krus – Årets Knus. Prisen blev overrakt af tidligere overrabbiner Bent Melchior på Centrets repræsentantskabsmøde i København i marts og tildeles en nydansker, der har gjort en særlig indsats for at skabe positiv kontakt mellem etniske danskere og nydanskere.

Ved overrækkelsen begrundede Bent Melchior prisen med, at Joanita Lubega Zachariassen har formået at bidrage til det danske samfund med noget nyt og værdifuldt, fordi hun ikke blot har integreret sig i det nye samfund, men også bevaret sin egen afrikanske identitet. Hermed er hun med til at forme fremtidens Danmark.

Som leder af det populære migrantkor, der blandt andet medvirkede ved den TV-transmitterede klimagudstjeneste i Københavns Domkirke for tre år siden, har hun i en årrække givet unge nydanskere en platform for positive kulturmøder gennem korets koncertvirksomhed.

Joanita Lubega Zachariassen er født i Uganda og opvokset i en kristen flygtningefamilie Danmark.

Med sit musikalske talent har hun formået at vende en svær start som flygtningebarn til et positivt eksempel på, at unge med flerkulturel baggrund har mange færdigheder og ressourcer at tilføre Danmark. Samtidig er hun med til at vise, at Afrika er meget andet end fattigdom og elendighed, og at kristendommens budskab stadig har stor tiltrækningskraft i en globaliseret verden.

Joanita er en udadvendt og livsglad pige, der ikke blot ønsker at skabe bedre integration mellem danskere og nydanskere men også at bruge sin sang og musik til at fortælle danskerne om den kristne tro.

Joanita er gift med en færing, og parret venter deres første barn til sommer.