Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Klassisk liedkoncert med Duo Bruun & Christensen i Timotheuskirken kl. 15.00

Dato
Søndag d. 4. juni 2023, Kl. 15:00 til kl. 16:30
Sted
Timotheuskirken, Christen Bergs Allé 5, 2500 Valby

Kom og få en vidunderlig musikalsk eftermiddag i selskab med Hetna Regitze Bruun, mezzosopran, og Mette Juliane Christensen, klaver. De skal sammen fortolke musik skabt af Clara & Robert Schumann, to store personligheder, som havde et konfliktfyldt, musikalsk ægteskab.

"Jeg troede engang, jeg besad et skabende talent, men jeg har opgivet denne idé: en kvinde må ikke ønske sig at komponere (...)"

Således skrev Clara Schumann, og hendes mand, Robert, var da også bekymret for hendes skabende karriere, som var svær at forene med et liv som feteret og omrejsende koncertpianist og en husholdning med otte børn. Ikke desto mindre fik Clara komponeret blandt andet nogle vidunderlige lieder, som man ikke hører så ofte som ægtefællens mere berømte sange. 

Duo Bruun & Christensen tog sin spæde begyndelse i sommeren 2002. På trods af, at Hetna Bruun i mange år har været bosat i Berlin, hvor hun med stor succes opbyggede sin musikalske virksomhed Home Opera, og Mette Juliane Christensen har haft fast base i København som pianist for Københavns Drengekor, er det lykkedes dem at holde fast i et tæt samarbejde og få opfyldt drømmen om at lave liedkoncerter sammen. 

Denne specifikke koncert med sange af ægteparret Robert og Clara Schumann blev til under et ophold på San Cataldo-klostret ved Amalfi, hvor kunstnere og musikere kommer for at studere. 

Duo Bruun & Christensen vil præsentere uddrag fra den vidunderlige musik, som ægteparret Schumann hver især har komponeret. Musikken veksler undervejs med citater fra breve og dagbøger, og koncerten er derfor også en enestående mulighed for at få indsigt i de udfordringer, der har været forbundet med at skabe kunst for det berømte ægtepar.  

Alle er velkomne, og der er fri entré. 


PROGRAM: 

Robert Schumann Op. 39 Liederkreis

(1840)

1. “In der Fremde”

2. “Intermezzo”

3. “Waldesgespräch”

4. “Die Stille”

5. “Mondnacht”

6. “Schöne Fremde”

7. “Auf einer Burg”

8. “In der Fremde”

9. “Wehmut”

10. “Zwielicht”

11. “Im Walde”

12. “Frühlingsnacht”


Clara Schumann Op.13 - 6 Lieder

(1842-44)

1. Ich stand in dunklen Träumen

2. Sie liebten sich beide

3. Die Liebe sass als Nachtigall

4. Der Mond kommt still gegangen

5. Ich hab’ in Deinem Auge

6. Die stille Lotosblume

- Am Strande (1840)

- Lorelei (1843)


Op.12 - Lieder (1841) (fra 12 Gedichte aus ‘Liebesfrühling’)

2. Er ist gekommen in Sturm und Regen

4. Liebst du um Schönheit

11. Warum willst du and’re fragen

11. “Im Walde”

12. “Frühlingsnacht”